25 april 2020

Inleiding

Uw privacy is voor ons van groot belang. Wij houden ons dan ook aan de relevante wet- en regelgeving over privacy, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Dit betekent dat wij:

a)      onze doeleinden duidelijk vastleggen voordat wij jouw persoonlijke gegevens verwerken;

b)     zo min mogelijk persoonlijke gegevens opslaan en enkel de gegevens die nodig zijn voor onze doeleinden.

c)      expliciet toestemming vragen voor de verwerking van jouw persoonlijke gegevens, als dat nodig is;

d)     benodigde beveiligingsmaatregelen treffen om jouw persoonsgegevens te beschermen.

e)      jouw rechten respecteren, zoals het recht op inzage, correctie of verwijdering van uw bij ons verwerkte persoonsgegevens.

 

In deze privacyverklaring leggen we uit hoe minderkopzorgen.nl met jouw persoonsgegevens omgaat.

 

2. Wat doet minderkopzorgen.nl

minderkopzorgen.nl is een online platform voor iedereen die thuiszorg zoekt of biedt en het zelf wil regelen zonder tussenpersoon. Zorgvragers en zorgondersteuners kunnen advertenties plaatsen om met elkaar in contact te komen. Zij leggen contact door middel van een chatfunctie.

 

3. Waarvoor gebruikt minderkopzorgen.nl uw persoonsgegevens

Wij gebruiken uw persoonsgegevens voor de volgende doeleinden:

a. Voor je toegang tot het webportaal

Met ons portaal krijgt je toegang tot een beheeromgeving waarin je zelf gegevens kunt instellen, opgeven en wijzigen voor de website. Wij houden deze instellingen en wijzigingen bij.

b. Voor kopen van toegang tot de chatfunctie

Wanneer je bij ons een bestelling plaatst voor toegang tot de chatfunctie, gebruiken wij je persoonsgegevens om deze af te kunnen handelen.

c. Voor het verzenden van nieuwsbrieven

Wij versturen nieuwsbrieven. In de nieuwsbrief lees je nieuwtjes, tips en informatie over onze diensten.

d. Voor accountbeheer

Bij bepaalde onderdelen van onze website moet je je eerst registreren. Je moet dan informatie over jezelf opgeven en een gebruikersnaam kiezen. Met deze gegevens maken wij een account, waarop je kunt inloggen met je gebruikersnaam en wachtwoord.

e. Voor het plaatsen van een advertentie

Bij het plaatsen van een advertentie word je gevraagd om een beschrijving te geven van jouw hulpvraag of hulpaanbod. Hiermee kunnen andere gebruikers van minderkopzorgen.nl zo goed mogelijk beoordelen of je advertentie voor hen van toepassing is.

f. Voor het invullen van uw profiel

Bij het invullen van je profiel worden verschillende gegevens gevraagd. Dit is om andere gebruikers van minderkopzorgen.nl een zo goed mogelijk beeld te geven van wat je vraagt of te bieden hebt. 

g. Voor het sturen van reclame, aanbiedingen en dergelijke.

Wij informeren u graag over aanbiedingen en nieuwe producten of diensten. Dit doen wij per e-mail, via sociale media of soms telefonisch.

h.  Voor het onderhouden van contact via het contactformulier.

 

4. Welke persoonsgegevens verwerkt minderkopzorgen.nl

a. Voor de toegang tot het webportaal maken wij gebruik van uw naam, adres, woonplaats, e-mailadres, geboortedatum en uw geslacht.

b. Voor het afhandelen van bestellingen gebruiken wij je naam- en adresgegevens, je e-mailadres en je IP-adres. Ook ontvangen wij informatie over je betaling via je bank of creditcardmaatschappij 

c. Voor het verzenden van nieuwsbrieven gebruiken wij je naam en e-mailadres.

d. Voor het beheren van je account gebruiken wij je naam, adres, woonplaats, e-mailadres, geboortedatum geslacht en of je je inschrijft als mantelzorgvrager of mantelzorgondersteuner.

e. Voor het beheren van je profiel vragen wij je telefoonnummer, welke talen je spreekt, of je in het bezit bent van een auto, welke zorg je nodig hebt of wilt bieden, of je in het bezit bent van relevante diploma's een geldig VOG of CV, wanneer je zorg nodig hebt of wilt bieden en we vragen een beschrijving van jezelf. Wij willen je er op attenderen dat je zelf verantwoordelijk bent voor het wel of niet vermelden van bijzondere persoonsgegevens.

f.  Voor het onderhouden van contact via het contactformulier gebruiken wij je naam, telefoonnummer en e-mailadres.

g. Voor het plaatsen van een advertentie vragen wij welke hulp je zoekt of biedt en wanneer je dit wilt bieden of ontvangen. Ook vragen wij je een beschrijving van jezelf te geven. Wij willen je er op attenderen dat je zelf verantwoordelijk bent voor het wel of niet vermelden van bijzondere persoonsgegevens.

 

5. Op basis van welke grondslag gebruikt minderkopzorgen.nl jouw persoonsgegevens?

De grondslag voor de verwerking van uw persoonsgegevens in de situaties 4a, b, d en f is: overeenkomst. Je kunt je toestemming tot het verwerken van uw persoonsgegevens elk moment intrekken, door een mailtje te sturen naar info@minderkopzorgen.nl

De grondslag voor de verwerking van de situatie 4c, e en g is: toestemming. Je geeft daarom expliciet en ondubbelzinnig toestemming voor het gebruik van je persoonsgegevens voor bovengenoemde doeleinden. Je kunt je toestemming tot het verwerken van uw persoonsgegevens elk moment intrekken, door een mailtje te sturen naar info@minderkopzorgen.nl

Het abonnement op de nieuwsbrief kun je ieder moment opzeggen. De nieuwsbrief bevat een afmeldlink.

Je kunt op ieder moment bezwaar maken tegen reclame. Je kunt dit kenbaar maken door een email sturen naar info@minderkopzorgen.nl, of door ons e-mailadres te blokkeren. Of je kunt dit aangeven als je eventueel wordt gebeld. 

 

6. Bewaartermijn

minderkopzorgen.nl gebruikt uw persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk.

a. Voor je toegang tot het webportaal bewaren wij jouw persoonsgegevens tot drie maanden nadat je via het e-mailadres info@minderkopzorgen.nl hebt aangegeven dat je geen gebruik meer wilt maken van het webportaal.

b. Voor het afhandelen van bestellingen bewaren wij jouw persoonsgegevens tot uw bestelling is afgerond. Bepaalde klantgegevens bewaren wij langer in verband met de wettelijke fiscale bewaarplicht.

c. Voor accountbeheer bewaren wij je persoonsgegevens tot drie maanden nadat je het account hebt opgeheven. Wij bewaren de gegevens zodat je deze niet steeds opnieuw hoeft in te vullen en zodat wij jou makkelijker kunnen benaderen als dat nodig is bij het gebruik van de website. In je account beheer je zelf je gegevens.

d. Persoonsgegevens die wij via het contactformulier ontvangen bewaren wij tot drie maanden na de afhandeling van het contact. Zo kunnen wij bij vervolgvragen de informatie er makkelijk bijpakken. Ook kunnen wij zo onze dienstverlening verbeteren.

e. Voor het verzenden van nieuwsbrieven of reclame bewaren wij geen specifieke gegevens.

 

7. Het verstrekken van persoonsgegevens aan derden

Voor het afhandelen van bestellingen werken wij samen met betalingsprovider Mollie. Zij ontvangen gegevens voor zover die nodig zijn voor het afhandelen van bestellingen.

Voor het afhandelen van de nieuwsbrieven werken wij samen met de Digitale dienst Mailchimp. Mailchimp is gevestigd buiten de EU.

Met uitzondering van de hierboven genoemde partijen, verstrekken wij jouw persoonsgegevens niet aan andere bedrijven of instellingen, behalve als wij dat wettelijk verplicht zijn (bijvoorbeeld als de politie dat eist bij een vermoeden van een misdrijf).

 

8. Het gebruik van cookies

Onze website gebruikt cookies. Cookies zijn kleine bestandjes waarin we informatie kunnen opslaan zodat je die niet steeds hoeft in te vullen. Wij kunnen ook zien dat je ons weer bezoekt. Verder houden wij statistieken bij over het gebruik van onze website. In onze website zijn social media buttons opgenomen. Hiermee verzamelen de beheerders van deze diensten uw persoonsgegevens. Wanneer je onze website bezoekt, tonen wij een melding met uitleg over cookies. Hierbij zullen we vragen om je akkoord voor het gebruik van deze cookies. Je kunt via je browser het plaatsen van cookies uitschakelen. De website kan hier minder goed door werken.

 

8a. Google Analytics

Wij gebruiken Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers onze website gebruiken. Wij hebben een verwerkersovereenkomst met Google gesloten. Daarin staan strikte afspraken over wat zij mogen bijhouden. Wij hebben Google niet toegestaan de verkregen Analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten. Wij laten Google de IP-adressen anonimiseren.

 

9. Hoe beveiligen wij uw gegevens

Beveiliging van persoonsgegevens is voor ons van groot belang. Om uw privacy te beschermen, nemen wij de volgende maatregelen:

a. Toegang tot persoonsgegevens wordt afgeschermd met een gebruikersnaam en wachtwoord en login token.

b. Wij maken gebruik van beveiligde verbindingen (Secure Sockets Layer of SSL) waarmee alle informatie tussen jou en onze website wordt afgeschermd wanneer uw persoonsgegevens invoert.

 

10. Welke rechten hebt u op basis van de verwerking van persoonsgegevens

Onder de Algemene verordening gegevensbescherming heb je de volgende rechten:

• Het recht van inzage: je hebt het recht om inzage te krijgen in welke persoonsgegevens wij van jou verwerken.

• Het recht van correctie: als de persoonsgegevens die wij van jou verwerken niet juist zijn, heb je het recht om deze aan te laten passen.

• Het recht van verwijdering: als wij jouw persoonsgegevens niet meer nodig hebben voor het doel waarvoor wij ze hebben gekregen, heb je het recht ons te vragen deze te verwijderen. Hier is een aantal uitzonderingen op, zoals onze plicht om bepaalde gegevens te bewaren voor onder andere de belastingdienst.

• Het recht op beperking van de verwerking: dit recht heb je als gegevens onjuist zijn, de verwerking onrechtmatig is, de gegevens niet meer nodig zijn of als je bezwaar hebt gemaakt.

• Het recht van dataportabiliteit: op jouw verzoek moeten wij alle persoonsgegevens die wij van jou hebben overdragen naar jou of een andere organisatie naar uw keuze. Je kunt alleen van dit recht gebruik maken als de gegevens worden verwerkt op grond van toestemming of overeenkomst.

• Het recht van bezwaar: als wij gegevens verwerken op grond van gerechtvaardigd belang of algemeen belang, is het mogelijk bezwaar te maken waarna een belangenafweging zal volgen.

 

Bij jouw verzoek kunnen wij je vragen om je te identificeren door het meesturen van een geldig legitimatiebewijs, om er zeker van te zijn dat je de juiste persoon bent aan wie de persoonsgegevens toebehoren. Belangrijk is dat je hierbij je BSN en pasfoto afschermt.

 

Wij zullen in principe binnen 30 dagen aan jouw verzoek voldoen. Deze termijn kan echter worden verlengd om redenen die verband houden met de specifieke rechten van betrokkenen of de complexiteit van het verzoek. Als wij deze termijn verlengen, zullen wij jou daarvan tijdig op de hoogte stellen.

 

11. Wijzigingen in deze privacyverklaring

Wanneer onze website wijzigt, dan moeten wij natuurlijk ook de privacyverklaring aanpassen. Let dus altijd op de datum hierboven en kijk regelmatig of er nieuwe versies zijn. Wij zullen ons best doen wijzigingen aan uw door te geven.

 

12. Klacht indienen bij bevoegde autoriteit

Wij streven tevredenheid bij onze klanten na. Toch kan het voorkomen dat je niet tevreden bent. Als je vindt dat wij je niet op de juiste manier helpen, dan heb je het recht om een klacht in te dienen bij de toezichthouder. Deze heet de Autoriteit Persoonsgegevens. Zij zijn te bereiken via www.autoriteitpersoonsgegevens.nl

 

13. Contactgegevens van minderkopzorgen.nl

Heb je vragen of opmerkingen? Je kunt contact met ons opnemen via het contactformulier op de website.

E-Mail:

info@minderkopzorgen.nl

Susan de Wit 

Telefoon:

06-11807527

Overige:

KVK nummer: 67623131

BTW nummer: NL001364548B20

 

Postadres: 

Poortwachter 60

1188CN Amstelveen

 

 

 

WA button Klantenservice