10 interessante vormen van mantelzorg.

10 interessante vormen van mantelzorg.

10 interessante vormen van mantelzorg

 

Formele zorg wordt vaak verleend door de overheid en particuliere ondernemingen. De overheid was vroeger de enige aanbieder van formele zorg. Door een neoliberale verschuiving in de sociale zorgverlening zijn de afgelopen decennia organisaties uit de particuliere sector steeds vaker betrokken bij het verlenen van formele zorg. De prijzen van deze diensten worden bepaald door de overheid en kunnen—voor iemand die zorg nodig heeft—vaak hoog oplopen. 

 

Er is inmiddels veel vraag naar Mantelzorg en gelukkig kan iedereen een handje helpen.

 

“Je hebt tijd over en wilt graag iemand helpen?” 

 

Mantelzorg omvat verschillende manieren waarbij je iemand hulp kunt verlenen. Zo kan een mantelzorger hulp verlenen in de routinematige activiteiten van het dagelijks leven, zoals bijvoorbeeld het baden, eten en een bezoek aan het toilet. Een mantelzorger kan zorg verlenen in de instrumentele activiteiten van het dagelijks leven, zoals bijvoorbeeld huishoudelijk werk, vervoer en de financiën beheren. Een mantelzorger kan gezelschap en emotionele steun verlenen en hulp verlenen bij medische en verpleegkundige taken, zoals bijvoorbeeld het op tijd innemen van je medicijnen. 

 

In dit artikel worden 10 interessante vormen van mantelzorg uitgelegd, die op onze website worden aangeboden:

 

Vers eten laten maken en bij je thuis laten brengen

Goede voeding kan de immuniteit versterken, ziekteverwekkende gifstoffen bestrijden, en het risico op hartaandoeningen, beroertes, hoge bloeddruk, en overige ziektes verminderen. Naarmate je ouder wordt, is een uitgebalanceerd dieet zelfs nog belangrijker. Het is niet altijd makkelijk om boodschappen te doen, verse ingrediënten te vinden en daarnaast ook te koken. Tijd om jezelf te laten verwennen! Wil je vers eten laten koken en deze laten bezorgen bij je thuis? Klik dan hier. Aangeboden in heel Nederland.

 

Vakantie met zorg

Iedereen is toe aan vakantie! Maar hoe doe je dit als je ouder wordt? Een georganiseerde en begeleide vakantie? Groepsreizen en individuele reizen die compleet worden begeleid en waarbij alles bespreekbaar is. Neem nu gratis en vrijblijvend contact op en start met het plannen van uw droomreis! Klik hier voor meer info.

 

Vakkundig hulp aan huis

Je hebt behoefte aan verandering in je omgeving, maar je wilt toch liever thuis blijven? Misschien is het dan tijd voor een “huis make-over”! Zo kun je een mantelzorger aannemen, die vakkundig hulp aan huis biedt. Werkzaamheden zoals; tuinonderhoud, grote en kleine verbouwingen, verven in en om uw huis, tuinhuizen bouwen en verven, badkamers en keukens verbouwen, vervoer van en naar uw afspraken en alle andere werkzaamheden die er niet bij staan. Klik hier om meteen aan de slag te gaan!

 

Hond uitlaten

Net als hun menselijke tegenhangers, hebben huisdieren regelmatige en consistente lichaamsbeweging nodig om een lang, gezond en gelukkig leven te leiden. Veel huisdieren zullen tijdens hun leven specifieke gezondheidsproblemen krijgen die gemakkelijk kunnen worden voorkomen of verminderd met de juiste oefening. Een van de absoluut beste manieren om uw huisdier gezond te houden, is door 3 of meer wandelingen van 20 minuten per dag te maken. Kun je je hond niet (altijd) zelf uitlaten? Anja doet het graag voor je. Klik hier om het nieuwe maatje van uw hond te ontmoeten.

 

Ervaringsdeskundige

Als ervaringsdeskundige zet je je eigen ervaringen als cliënt van de psychiatrie in om anderen te helpen. Albert is een ervaringsdeskundige en is een van de weinigen mensen die volledig is hersteld van een psychose. Door zijn jarenlange hersteltraject in de psychologische zorg/ GGZ, is hij inmiddels gespecialiseerd in het helpen en coachen van mensen die kampen met problemen zoals; een psychose, depressie of bipolaire stoornis. Zijn streven is om zoveel mogelijk mensen te helpen om een gelukkiger en gezonder leven te leiden. Kun je wel wat begeleiding gebruiken? Klik dan hier om uw nieuwe coach te ontmoeten.

 

Manicure/ Pedicure

Wil je thuis een pedicure of manicure krijgen in salon kwaliteit? Voor de dames en heren voor die de eigen voetverzorging niet meer zo goed lukt door bijvoorbeeld ziekte. Of heb je last van ingegroeide pijnlijke nagels, overtollig eelt of kloven? Maak dan kennis met Sarah of alle onze overige mantelzorgers op de website www.minderkopzorgen.nl , die een manicure of pedicure aan huis aanbieden. 

 

24 uur zorg

24-uurs zorg? Ondanks haar leeftijd, 26 jaar, is ze een ervaren verzorgster. Ze heeft jaren als Hulp in Huis gewerkt en is nu werkzaam als begeleider op een woongroep voor gehandicapten. Ze is bezig met haar diploma hierin. Dit betekend niet dat haar bevoegdheid minder is. Maar dit kan ze natuurlijk maar op een manier laten zien en ze hoopt dat ze dat snel bij je kan doen, met liefde en plezier. Klik hier voor meer informatie.

 

Massage: Wellness-, Sport- en Triggerpointmassage

Een massage heeft vele voordelen, zoals bijvoorbeeld; stress reduceren, geeft energie, ontspant, stimuleert de aanmaak van oxytocine en serotonine, de gelukshormonen, vermindert depressieve gevoelens en stemmingswisselingen, verbetert de doorbloeding (aanvoer/afvoer afvalstoffen), versterkt het immuunsysteem, verlaagt de bloeddruk, herstelt de balans tussen lichaam en geest en nog veel meer! Dit zijn inmiddels genoeg redenen om direct kennis te maken met Ellen, wellness, sport- en triggerpoint masseur. 

 

Mobile Hairstylist

Wil je je haar laten doen door een gediplomeerde en ervaren hair(weave) stylist? Van dreads tot het stijlen van uw kapsel. Klik hier voor meer informatie en de prijzen.

 

Alle ouderen voor de geraniums!

Dat is haar motto. Haar passie is om ouderen een dag met een gouden randje te bezorgen! Maak kennis met Rianne. Ze is gespecialiseerd in mensen vanaf 75 jaar, die niet meer alles geheel zelfstandig kunnen doen, of die dit nog wel kunnen maar het leuker vinden om samen dingen te ondernemen. Mensen die iets minder mobiel zijn, of een lichte geheugenproblemen hebben kunnen bij haar terecht.