Maak je geen zorgen

Maak je geen zorgen

Noemi is de oudste dochter van de 85- jarige Mia, een pittige vrouw die Het Parool uitspelt maar ook de modebladen bijhoudt. Mia is een ijdeltuit en het is dan ook heel frustrerend voor haar dat ze of  voortdurend drang heeft om te plassen of juist op de meest onverwachte momenten haar urine gewoon laat lopen zonder dat ze wat voelt. Het blijkt een cyste te zijn die op haar blaas drukt en na zorgvuldige onderzoeken of ze de operatie wel aan kan besluiten zij en de arts toch over te gaan tot verwijdering van het gezwel. De operatie loopt voorspoedig en ze mag na een nachtje al weer naar huis. Noemi en haar broer zijn natuurlijk al die tijd niet van haar zijde geweken, ze hebben een paar dagen vakantie opgenomen.

Thuis komt de Thuiszorg voor de medische nabehandelingen. Maar Mia is een Pietje Precies en ze ziet haar appartement langzaam verwaarloosd worden. En wat ze nog erger vindt; ze kan voorlopig niet alleen de deur uit om boodschapjes te doen en ook zit ze vaak om een praatje verlegen gedurende de dag. Gewoon, een gesprekje over het toenemende toerisme in haar stad Amsterdam of hoe de nieuwe burgemeester het daar doet. Of over vroeger, haar gedachten dwalen steeds vaker naar het verleden. Noemi is druk op haar werk en haar zoon werkt zelfs aan de andere kant van het land. Ze doen wat ze kunnen, maar toch. De kinderen maken zich zorgen. Mia maakt zich ook zorgen al klaagt ze niet.

In het appartementencomplex van Mia woont Jolanda, die altijd in de Zorg heeft gewerkt maar op 59-jarige leeftijd werd dat lichamelijk te zwaar, ook al door de wisselende diensten. De eerste tijd genoot ze van haar vrijheid en wekelijkse oppasdag bij haar dochter. Maar eigenlijk begint ze zich nu te vervelen en het is geen type om stil te zitten. Ze heeft mensen om zich heen nodig. Een echte baan zal het niet meer worden maar een paar uur per dag anderen helpen zou ze zo fijn vinden. Ze is een beetje aan het inzakken, ziet weinig mensen meer. Door haar vroegere drukke leven heeft ze bijna geen kennissen. Jolanda maakt zich zorgen.

Zowel de zorgen van Mia en haar kinderen als die van Jolanda zijn op te lossen. Ze zijn slechts een advertentie op minderkopzorgen.nl verwijderd van contact met elkaar om samen te zorgen dat iedere partij baat heeft bij elkaar.

regelzelfuwzorg.nl is er voor iedereen die zorgondersteuning zoekt of biedt en het zelfstandig wil regelen. regelzelfuwzorg.nl is een platform waar zorgvragers en zorgondersteuners elkaar kunnen vinden door middel van advertenties.