minderkopzorgen.nl008060-bfbfbf_header_klein

BIG registratie

Als je in Nederland in de zorg werkt, moet je je registreren als professional. Dat is verplicht voor artsen, tandartsen, apothekers, gezondheidszorgpsychologen, psychotherapeuten, fysiotherapeuten, verloskundigen en verpleegkundigen.

 

Wat zijn de voordelen van een BIG-registratie? Iedereen kan het register bekijken. Wil je weten of jouw zorgverlener bevoegd is om zijn of haar beroep uit te oefenen? Dan kun je de zorgverlener in het BIG-register op naam zoeken of op BIG-nummer. Iedere zorgverlener heeft zo'n uniek, persoonsgebonden BIG-nummer. Vraag dit nummer aan uw zorgverlener.

https://zoeken.bigregister.nl/Kwaliteitsregister V & V

Ook als (kraam)verzorgende kunt je je registreren bij het kwaliteitsregister V&V. Om ingeschreven te blijven bij het kwaliteitsregister V&V moet je elke 5 jaar, 184 uur aan deskundigheidsbevordering besteden. Je kunt je cliënten inzage geven in je digitale portfolio.

Voor meer informatie kun je kijken op http://www.venvn.nl/V-VN/Kwaliteitsregister-V-V

 

SKJeugd

Voor jeugdzorgwerkers is er de SKJeugd. Stichting Kwaliteitsregister Jeugd. Ook hier moet je je elke 5 jaar registreren en moet je voldoen aan bepaalde eisen voor scholing, reflectie en werkervaring. Als je je wilt registeren als zelfstandige dan moet je een inschrijving bij de KVK kunnen laten zien. https://skjeugd.nl/

 

 

WA button Klantenservice