BIG-registratie

Als je in Nederland in de zorg werkt, moet je je registreren als professional. Dat is verplicht voor artsen, tandartsen, apothekers, gezondheidszorgpsychologen, psychotherapeuten, fysiotherapeuten, verloskundigen en verpleegkundigen.

 

Wat zijn de voordelen van een BIG-registratie? Iedereen kan het register bekijken. Wilt u weten of uw zorgverlener bevoegd is om zijn of haar beroep uit te oefenen? Dan kunt u uw zorgverlener in het BIG-register op naam zoeken of op BIG-nummer. Iedere zorgverlener heeft zo'n uniek, persoonsgebonden BIG-nummer. Vraag dit nummer aan uw zorgverlener.

https://zoeken.bigregister.nl/Kwaliteitsregister V&V

Ook als ( kraam)verzorgende kun u zich registreren bij het kwaliteitsregister V&V. Om ingeschreven te blijven bij het kwaliteitsregister V&V moet u per 5 jaar 184 uur aan deskundigheidsbevordering besteden. U kunt uw cliënten inzage geven in uw digitale portfolio.

Voor meer informatie kunt u kijken op http://www.venvn.nl/V-VN/Kwaliteitsregister-V-V

 

SKJeugd

Voor jeugdzorgwerkers is er de SKJeugd. Stichting Kwaliteitsregister Jeugd. Ook hier moet u zich per 5 jaar her registreren en moet u voldoen aan bepaalde eisen voor scholing, reflectie en werkervaring. Als u zich wilt registeren als zelfstandige dan moet u een inschrijving bij de KVK kunnen laten zien. https://skjeugd.nl/