Tips:

* Vul je profiel zo volledig mogelijk in. Zo heb je meer kans om een goede match te vinden.

* Wij kijken regelmatig de profielen na. Tegelijkertijd gaan we er ook vanuit dat je zelf alert blijft en niet met iemand een samenwerking aangaat als je twijfels hebt.

* Wanneer een mantelzorger geregistreerd staat kun je dit controleren op de site van de kamer van koophandel. www.kvk.nl


Tips voor de mantelzorgvrager:

* Vraag tijdens een kennismakingsgesprek met een mantelzorgondersteuner of iemand bij het gesprek aanwezig kan zijn waar je vertrouwen in hebt. 

* Je kunt er ook voor kiezen om het kennismakingsgesprek te voeren op neutraal terrein.

* Bereid je goed voor op het kennismakingsgesprek. Het is belangrijk dat je hulpvraag tijdens het gesprek duidelijk naar voren komt en welke verwachtingen je hebt ten aanzien van de mantelzorgondersteuner. Welk werk er moet worden verricht op welke tijdstip/dagen en welke vergoeding hier tegen over staat. Als je twijfels hebt is het belangrijk om er nog even over na te denken.

* Je kunt een mantelzorgondersteuner vragen naar zijn CV, zo kun je kijken welke ervaring iemand heeft.

* Schroom niet om iemand te vragen naar een ID kaart of paspoort.

* Als iemand boodschappen voor je doet, geef dan nooit je pinpas mee, maar zorg ervoor dat je contant geld in huis hebt.

* Als je denkt dat iemand verkeerde bedoelingen heeft hou ons dan op de hoogte via het contactformulier op de homepage of via [email protected]


Tips voor mantelzorgondersteuners:

* Als je boodschappen voor iemand doet, neem dan nooit een pinpas met pincode mee, maar vraag om contant geld en neemt het bonnetje mee terug zodat je nooit beschuldigd kan worden van fraude.

* Bereid je goed voor op het kennismakingsgesprek. Het is belangrijk dat de hulpvraag van de mantelzorgvrager tijdens het gesprek duidelijk naar voren komt en welke verwachtingen iemand heeft ten aanzien van de zorg die hij/zij wenst te ontvangen op welke tijdstip/dagen en welke vergoeding hier tegen over staat. 

* Zorg tijdens het kennismakingsgesprek dat je, een ID of paspoort kan laten zien en eventueel een CV.

* Wees als mantelzorgondersteuner er van bewust dat je zelf, je belastingaangifte moet verzorgen. Je moet dus zelf bijhouden hoeveel je verdiend en hoeveel belasting je moet betalen. 

* Als je denkt dat iemand verkeerde bedoelingen heeft hou ons dan op de hoogte via het contactformulier op de homepage of via [email protected]
WA button