Minderkopzorgen.nl is een website waar iedereen die thuis hulp, zorg, ondersteuning of iets anders nodig heeft gebruik van kan maken.

Minderkopzorgen.nl is een site die het iedereen makkelijk maakt thuis!

Of je nu op zoek bent naar mantelzorgondersteuning, een hulp in de huishouding omdat je die taken graag uitbesteedt, een (gespecialiseerde) oppas, een maatje voor je vader omdat die anders zo vaak alleen zit, entertainment thuis omdat je niet je huis uit kunt, iemand die je huisdieren wilt verzorgen, iemand die je gootsteen komt onstoppen, of noem het maar op. Voor al deze zaken is het mogelijk om iemand te vinden op minderkopzorgen.nl. Het is mogelijk om je diensten aan te bieden op de website. Dit kan door middel van het plaatsen van een advertentie.

 

Een plaats voor ouderen hulp

Ouderen zitten vaak verlegen om mensen die hen goed kunnen helpen. Langer in je eigen huis blijven wonen betekent ook steeds vaker hulp zoeken voor de dingen die je niet meer zelf kan in je huis. Hier op minderkopzorgen.nl kun je zoeken in de advertenties en contact maken via de chat om je hulp zelf te regelen.

  

ZZP'er in de zorg,

Ben je als zzp'er in de zorg, en op zoek naar een baan? Dan is minderkopzorgen.nl op zoek naar jou! Ben je als zzp'er in de zorg op zoek naar volwassenen met een zorgvraag of zorg intensieve kinderen. Je wilt je eigen werktijden en zelf je cliënten kiezen. Je wilt zorg bieden op de manier die bij jou past. Eenzame ouderen wat extra aandacht geven en bij anderen de zorg bieden die noodzakelijk is omdat die ouderen zelf geen goed netwerk hebben.

 

Helpende

Ben je als helpende op zoek naar werk in de zorg? Dan is minderkopzorgen.nl ook op zoek naar jou! Je wilt als helpende zorgondersteuning bieden bij ouderen, kinderen, gehandicapten of zieken. Je wilt je eigen werktijden indelen en zelf uw cliënten kiezen. Bijvoorbeeld die eenzame ouderen die een klein netwerk hebben en veel alleen zitten extra zorg en aandacht geven. Of ouderen die met een beetje hulp thuis kunnen blijven wonen en hen alleen de zorg bieden die nodig is. Hiervoor kun je het verschil maken tussen een eenzame oude dag of gezelligheid en aanspraak op zijn tijd.

 

Verpleegkundige in de zorg

Je bent op zoek naar verpleegkundige zorg voor jezelf of voor iemand je lief is en je wilt dat zelfstandig regelen. Je wil graag thuis blijven wonen, maar je hebt zorgondersteuning nodig ten aanzien van je gezondheid.  

 

Ouderen hulp

Ben je op zoek naar ouderen zorg en wil je dat zelfstandig regelen? je wil graag thuis blijven wonen, maar je hebt zorgondersteuning nodig bij je persoonlijke verzorging, of zorg nodig bij huishoudelijke werkzaamheden. Of heb je behoefte aan een luisterend oor of juist aan intensievere zorg.

 

Huishoudelijke zorg

Stofzuigen, wassen, dweilen, bedden verschonen, het komt elke keer weer terug. Wordt het huishouden je een beetje te veel? Wil je naast je werk graag je vrije tijd ook echt besteden als vrije tijd? Het huishouden is voor veel ouderen te zwaar geworden. Ouderen kunnen niet zo makkelijk meer een bed verschonen. Ook het nakijken van de koelkast is voor veel ouderen fijn. Kun je wel wat zorgondersteuning gebruiken en wilt je jouw energie sparen voor andere dingen?

 

Eenzame ouderen

Eenzame ouderen verdienen aandacht. Het is niet de bedoeling dat je dagen niemand spreekt. Bent je één van die eenzame ouderen die op zoek is naar een maatje die naar jou luistert en waarbij jij je verhaal kwijt kan? Of ben je op zoek naar eenzame ouderen om gezelschap en zorg te bieden!

 

PGB en minderkopzorgen.nl

Ben je op zoek naar een zorgverlener die je kunt betalen vanuit je PGB? Met een PGB moet je de zorg zelf regelen. PGB’s worden afgegeven voor ouderen, volwassenen en kinderen. Op onze site kun je professionele en niet-professionele zorgverleners vinden. Een zorgverlener die de zorg biedt die bij je past en waar je ook nog een goede klik mee hebt. Lees meer over aanvragen van een PGB op https://www.pgb.nl/.

 

Hulpbehoevende ouderen

Hulpbehoevende ouderen blijven steeds langer thuis wonen en hebben meer hulp van hun omgeving nodig. Jammer genoeg zijn er veel gevallen waarbij de ouderen weinig tot geen hulp krijgen via familie of vrienden. Toch zullen zulke situaties steeds vaker voorkomen nu dementerende ouderen langer thuis wonen. Van de 270 duizend ouderen met dementie wonen er volgens Alzheimer Nederland 'maar' 70 duizend in verpleeg- of verzorgingshuizen. In de eerste fase van de ziekte kunnen ouderen zich in de regel nog goed redden. Als gevolg van de vergrijzing zal het aantal personen met dementie explosief toenemen, naar meer dan een half miljoen in 2040. 

'Zorgprofessionals zijn nu nog te veel gericht op hun cliënt, en te weinig op de omgeving. En dan is nog vaak de vraag wie de verantwoordelijkheid neemt om in te grijpen’ in het probleem met de ouderen. Het valt nauwelijks op de wijkverpleegkundigen af te schuiven. 'Die hebben vaak zo weinig tijd om de geïndiceerde handelingen te verrichten dat ze over het hoofd kunnen zien dat iemand snel achteruitgaat.' Volgens een woordvoerder van Mantelzorg.nl de landelijke vereniging voor mantelzorgers, zouden de huisarts en de wijkverpleging moeten ingrijpen in zo'n geval. 'De zorg kan deze verantwoordelijkheid over de hulpbehoevende ouderen niet bij de buren neerleggen.’ 

Sinds de hervorming van de zorg in 2015 blijven ouderen langer thuis wonen: alleen als zij continu zorg nodig hebben, gaan de ouderen naar het verpleeghuis. Voor hulp moeten de ouderen vaker een beroep doen op hun omgeving: familie, vrienden en buren. Volgens het Sociaal en Cultureel Planbureau gaven in 2016 zo'n 4 miljoen personen mantelzorg. 17 procent verleent intensieve mantelzorg (langer dan drie maanden, meer dan acht uur per week). Meestal zijn het familieleden: 42 procent helpt (schoon)ouders, 13 procent de partner, 6 procent een ziek kind, 20 procent zorgt voor een ander familielid. 7 procent van de Nederlanders verleent mantelzorg aan de buren. Een op de drie personen zegt bereid te zijn dit incidenteel te doen: afhankelijk van hoe aardig iemand de buren vindt, hoe lang ze naast elkaar wonen en hoe intensief de hulp moet zijn. Uit het SCP-rapport blijkt dat mensen vinden dat ze elkaar moeten helpen maar dat er ook grenzen zijn aan de hulp die het netwerk zou moeten geven. In 2010 vond nog 41 procent dat hulp zo veel mogelijk van familie, vrienden en buren zou moeten komen. In 2016 was dat nog maar 23 procent.

Heb je zorg nodig? Kijk dan in de advertenties op minderkopzorgen.nl

 

WA button Klantenservice